7 tipov, kde nájsť online kurzy zadarmo

Online kurzy sú skvelou možnosťou, ako sa vzdelávať odkiaľkoľvek – aj z pohodlia vášho domova. Vo Firmárni vieme, že na začiatku podnikania vie množstvo výdavkov prekvapiť a každé ušetrené euro pomôže. Preto sme pre vás vyhľadali kurzy, ktoré sú zadarmo.

7. jún, 2021
Tím portálu Firmáreň
Kurzy a seminare - Firmaren

Vďaka vzdelávacím kurzom môžete získať zručnosti či informácie, ktoré vám pomôžu naštartovať, rozvinúť alebo inovovať vaše podnikanie na živnosť alebo cez SRO. Po bezplatnom online kurze sa hneď nestanete odborníkom, no získate prehľad a dobrý základ pre ďalší rozvoj. Stačí sa k tomu odhodlať a vyčleniť si trocha času. Vráti sa vám to.

Kde nájsť užitočné online kurzy zadarmo?

1. Digitálna garáž od Google

Digitálna garáž prebieha už niekoľko rokov a stále je veľmi úspešná a vyhľadávaná. Ide o vzdelávací projekt od Google, vďaka ktorému môžete získať základy z rôznych oblastí digitálu, no nájdete tam aj krátke kurzy, ktoré pomôžu pri hľadaní novej práce či zvyšovaní produktivity. Všetky kurzy sú po slovensky a prístup do nich je časovo neobmedzený.

Za zmienku určite stojí populárny kurz „Základy digitálneho marketingu“, ktorí ocenia online podnikatelia, zakladatelia startupov, no i všetci tí, ktorí chcú zistiť viac o fungovaní online sveta. Kurz má 26 častí (modulov) a každá z nich sa skladá z niekoľkých kratších lekcií. Získate prehľad o SEO, PPC, obsahovom marketingu, video marketingu a veľa iného. Informácie kurz vysvetľuje na reálnych príkladoch a po skončení každej časti nasledujú praktické cvičenia na otestovanie.

2. Agentúra JASPIS

Vzdelávacia agentúra JASPIS ponúka hromadu kurzov z oblastí účtovníctva, miezd a personalistiky, daní či financií. Nájdete u nich aj akreditované kurzy pre pekárov, cukrárov, kuchárov či inštalatérov. Väčšina školení je platených, no zadarmo ponúkajú veľmi hodnotný kurz s názvom „Základy účtovníctva.

  • Ide o 4-hodinový online kurz, ktorý prináša náhľad do základných princípov účtovníctva (napr. aký je rozdiel medzi jednoduchým a podvojným účtovníctvom). Je pre vás ideálny, ak začínate podnikať a chcete pochopiť základné procesy, alebo keď sa rozhodujete, či sa účtovníctvu chcete venovať na profesionálnej úrovni. 
  • Skúsení lektori vám zrozumiteľnou formou všetko vysvetlia na príkladoch z praxe. Vy sa pritom môžete aktívne pýtať a zapájať. Kurz je skvelým úvodom do tejto problematiky a takisto ukážkou, akou formou školenia v agentúre prebiehajú. Môže vám teda pomôcť nielen v získaní základných vedomostí, ale takisto pri rozhodovaní, či sa vám oplatí investovať do niektorého z platených kurzov s 5% zľavou od Firmárne navyše.

3. Slovak Business Agency

Slovak Business Agency sa už dlhé roky venuje podpore malých a stredných podnikateľov. Snažia sa im pomáhať a vzdelávať ich prostredníctvom bezplatných konzultácií s rôznymi expertmi či cez webináre a workshopy, ktoré sú takisto zadarmo. Pozrite si ich kalendár podujatí.

4. Learn2Code

V Learn2Code sa už niekoľko rokov snažia prinášať ľuďom zaujímavé online kurzy. Začínali kurzami programovania, no dnes tam nájdete už aj kurzy z marketingu, dizajnu, fotografovania či dokonca aj náučné videá pre deti
Väčšina kurzov je platená, niektoré však ponúkajú za naozaj symbolické ceny (niekoľko desiatok eur). Úplne zadarmo si však môžete spraviť hneď niekoľko kurzov. Jedným z nich je aj „Visual Design: dizajn vlastného trička“.

5. HubSpot Academy

Ak vám nerobí problém angličtina, môžete si svoje znalosti a zručnosti rozšíriť aj vďaka niektorému z online kurzov zadarmo od HubSpot Academy. Väčšina je z oblasti digitálneho marketingu, no nájdete tam napríklad aj kurz o Excel tabuľkách a ich úspešnom ovládaní.

Na bezplatnom kurze o blogovaní sa napríklad naučíte, ako si vybudovať úspešný blog a získať vďaka nemu väčšiu návštevnosť i mieru predaja vo vašom online obchode.

  • Kurz sa skladá z 18 krátkych videí a nezaberie vám viac ako dve hodiny.
  • Súčasťou sú aj praktické cvičenia, vďaka ktorým si nadobudnuté znalosti hneď aj overíte v praxi.

Ak by ste chceli zistiť viac o prínose kvalitného obsahu pre vaše podnikanie, zvoľte si dlhší, no podrobnejší bezplatný kurz o obsahovom marketingu.

6. Vita Academy

Zaujímavé a veľmi prínosné kurzy (nie len) online marketingu v slovenčine ponúka aj VITA Academy. Vyslovene kurzy zadarmo tu nenájdete, ale každý jeden kurz obsahuje celkom rozsiahlu, často až hodinovú, bezplatnú ukážku, ktorá v mnohých prípadoch poslúži nie len na rozhodnutie, či si kurz objednať, ale z takéhoto náhľadu sa dá aj veľa odniesť.

Napríklad veľmi populárny kurz „Copywriting I. Začiatočník o tom, ako správne písať blogy, texty, články prípadne iný obsah na váš web. Ak sa rozhodnete pre kúpu tohto kurzu, nezabudnite, že naň máte zľavu 10% od Firmárne. Naša zľava platí pre všetky online kurzy, vrátane kurzov z oblasti grafiky a dizajnu alebo kancelárskych programov ako je MS Word, Excel, Power point a podobne.

Náš tip: Sledujte aj stránku vzdelávacej agentúry Verlag Dashöfer – často usporadúvajú bezplatné online vzdelávacie prednášky. Na tie, ktoré sú platené máte od Firmárne zľavu až 15%.

7. Coursera

Veľa zaujímavých a prínosných online kurzov zadarmo ponúka aj americký vzdelávací portál Coursera. Ten sa od iných platforiem líši tým, že prednášky vedú odborníci z rôznych svetových univerzít či zamestnanci známych firiem

Coursera ponúka napríklad sériu niekoľkých bezplatných kurzov pre malých podnikateľov. Väčšina prináša tipy a rady, ako s podnikaním začať, ako si vytvoriť podnikateľskú stratégiu, nastaviť reálne ciele, či ako spravovať financie. Nájdete tam však aj prínosné kurzy o online marketingu či úspešnom manažovaní spoločnosti. 

Tip: Ďalšie zaujímavé a aj bezplatné kurzy v angličtine ponúkajú tiež vzdelávacia platforma Udemy či SEMRUSH Academy


Súvisiace články

Naštartujte sa: 9 inšpiratívnych kníh pre podnikateľov

Urobili sme malý prieskum medzi našimi klientmi a opýtali sme sa ich, čo čítali počas pandémie. Z toho sme pre vás vybrali top 9 kníh, v ktorých môžete nájsť motiváciu na rozbeh vášho biznisu.

28. apr, 2021
Motivačné knihy o podnikaní

Urobili sme malý prieskum medzi našimi klientmi a opýtali sme sa ich, čo čítali počas pandémie. Z toho sme pre vás vybrali top 9 kníh, v ktorých môžete nájsť motiváciu na rozbeh vášho biznisu.

28. apr, 2021

Ďalšia povinnosť pre všetky eseročky! Nahláste rodné číslo spoločníka do obchodného registra

Do konca septembra 2022 musí mať každá spoločnosť, vrátane eseročiek, zapísané v obchodnom registri rodné čísla, dátumy narodenia, prípadne IČO všetkých spoločníkov. Tieto údaje sa predtým nezapisovali. Prečítajte si, či sa táto povinnosť vzťahuje aj na vás a čo vás čaká, ak si ju nesplníte.  AKTUALIZÁCIA k 1.12.2021: Štát sa to pokúsi vybaviť sám. Povinnosť však nezrušili – viac v článku.

20. máj, 2021
Obchodný register

Do konca septembra 2022 musí mať každá spoločnosť, vrátane eseročiek, zapísané v obchodnom registri rodné čísla, dátumy narodenia, prípadne IČO všetkých spoločníkov. Tieto údaje sa predtým nezapisovali. Prečítajte si, či sa táto povinnosť vzťahuje aj na vás a čo vás čaká, ak si ju nesplníte.  AKTUALIZÁCIA k 1.12.2021: Štát sa to pokúsi vybaviť sám. Povinnosť však nezrušili – viac v článku.

20. máj, 2021