Kvalitný webhosting a registrácia domény: 3 tipy na overených poskytovateľov

Webstránka je dnes pri podnikaní nevyhnutnosťou. Aj kvalitný webhosting a správne zvolená doména môžu pomôcť vášmu podnikaniu. V článku sme pre vás zhrnuli základné informácie o 3 spoľahlivých poskytovateľoch, ktorí zaručujú rýchle načítanie stránok a dostupnú zákaznícku podporu.

14. jún, 2021
Tím portálu Firmáreň
kvalitný webhosting

Je jedno, či podnikáte online alebo v kamennej prevádzke, každý vás bude hľadať na internete. Bez webstránky to pôjde len ťažko. Ak už máte vybratú správnu doménu (web adresu), na rade je zaobstarať si hosting (dátový priestor, kde budú uložené údaje vašej stránky).

Prečo je kvalitný webhosting dôležitý?

Na webhostingu sa naozaj neoplatí šetriť. Hosting zadarmo je síce lákavý, no môžete s ním mať veľa problémov a nakoniec ho ešte preplatiť. 

Bezplatné webhostingy majú často neaktuálne nastavenia servera, kvôli ktorému môže byť stránka pomalá alebo chybne zobrazená. Takéto hostingy veľakrát nepodporujú ani používanie CMS (systému na správu obsahu). Ich funkcie bývajú obmedzené, a tak výzor svojej stránky zmeníte len minimálne. O slabej zákazníckej podpore ani nehovoriac.

Kúpa webhostingu a registrácia domény: Kde sa oplatí?

1. WebSupport 

WebSupport je najväčším a najpopulárnejším slovenským poskytovateľom webhostingu a domén. Ponúka veľkú variabilitu služieb a rokmi overenú kvalitu. Vo firme neustále expandujú a snažia sa vylepšovať svoje procesy. Obľúbeným webhostingom je WebSupport už aj v susednom Česku, Poľsku, Maďarsku a Rakúsku. 

Hosting je vhodný pre malé, stredné a veľké firmy i jednotlivcov. Nezáleží na tom, či máte jednoduchý web, prevádzkujete e-shop alebo budujete zložitý projekt. WebSupport ponúka služby naozaj pre každého a hosting si môžete „ušiť“ takmer na mieru. Vysoký výkon, stabilita a dôraz na zabezpečenie stránok sú zaručené.

Čo zahŕňa webhosting a aká je jeho cena?

V rámci webhostingu si môžete vybrať z niekoľkých balíčkov: 

Vlastná webstránka 

WebSupport ponúka možnosť vytvorenia jednoduchej webovej stránky alebo e-shopu. Nemusíte ani vedieť programovať, stačí si vybrať z predpripravených šablón. Celý proces vám zaberie len niekoľko minút.

  • Hosting pre takto vytvorenú osobnú stránku, blog alebo portfólio vás vyjde na 4,90 € bez DPH za mesiac. Získate k tomu 1 GB priestoru a možnosť piatich podstránok. Ak si vytvoríte e-shop alebo firemný web, zaplatíte mesačne 9,90 € bez DPH. Dostanete však až 10 GB priestoru.

The Hosting pre WordPress

Tento balíček je pre vás ideálny, ak hľadáte už predpripravené riešenie pre WordPress. Získate vysokú rýchlosť a odozvu stránok, najnovšiu verziu WordPressu, rôzne populárne rozšírenia, ako napr. Google Analytics, či pravidelné zálohovanie dát. Navyše máte od Firmárne 2 mesiace hostingu úplne zadarmo.

  • Cena tohto webhostingu je 4,85 € mesačne bez DPH za základný balíček, v ktorom je zahrnutý neobmedzený počet databáz, e-mailov, 1 doména/presmerovanie a 15 GB spoločného priestoru. Ak vám to nestačí, môžete si zvoliť drahší balíček Štandard alebo Deluxe.

The Hosting

The Hosting je určený pre všetky weby vytvorené na mieru. Môžete si pri ňom vybrať, koľko priestoru potrebujete či koľko e-mailov, webov a databáz budete využívať. Ultra výkonné SSD disky zabezpečia naozaj rýchle načítanie webu. Získate tiež antivírusovú ochranu od ESET a pravidelné automatické zálohovanie. Navyše sme pre vás vybavili 2 mesiace používania zadarmo.

  • Cena webhostingu pre jednu stránku je 2,81 mesačne bez DPH, ak máte viac stránok, zaplatíte mesačne 11,12 € bez DPH. 

Biznis hosting

Tento typ je prémiovým webhostingom určeným pre dôležité stránky, ktoré sú napríklad zdrojom príjmu. Môžete si pri ňom vybrať veľkosť priestoru, počet webov, databáz aj e-mailových schránok. Všetko sa dá kedykoľvek navýšiť. Získate aj nadštandardnú ochranu údajov či až o 40 % lepší výkon a rýchlosť ako pri iných variantoch.

  • Za výhody si však celkom priplatíte. Mesačne vás bude biznis verzia stáť 22,49 € bez DPH. 

Zákaznícka podpora 

Zákaznícka podpora je na vysokej úrovni. Pri akýchkoľvek problémoch ich môžete telefonicky kontaktovať 7 dní v týždni. Využiť môžete aj online chat na stránke, napísať e-mail alebo skúsiť nájsť riešenie v sekcii „Centrum pomoci“. Pre niekoho môže byť dôležité aj to, že sú na Slovensku a môžete im kedykoľvek takpovediac „zabúchať na dvere“.

2. Wedos

Wedos je ďalším obľúbeným, stabilným a kvalitným poskytovateľom webhostingu a domén. Firma vznikla v Česku a svoje služby ponúka za veľmi príjemné ceny. Webhosting od Wedos je vhodný pre malé, stredné i veľké firmy či eshopy. Prináša možnosť rýchleho a jednoduchého nainštalovania Open Source systému, akým je WordPress, Joomla, PrestaShop či iné. 

Veľkým plusom je tiež možnosť neobmedzeného množstva domén, čo je ideálne, ak chcete mať sprístupnených viac vašich projektov. Samozrejmosťou je tiež vysoký výkon, bezpečnosť, SSL certifikáty a pohodlné ovládanie.  

Čo zahŕňa webhosting a aká je jeho cena?

Pri webhostingu od Wedos si môžete vybrať z dvoch balíčkov: 

No limit 

NoLimit patrí k najpredávanejším webhostingom v Česku. Jeho rýchly a bezproblémový chod zabezpečujú moderné procesy. V predplatenom balíčku dostanete neobmedzený počet e-mailových schránok pre jednu doménu, 5 GB priestor pre e-maily a 1GB pre databázy. Úplne zadarmo získate 3 aliasy či antivírusovú a antispamovú ochranu. Wedos garantuje celkovú dostupnosť na 99,99 %. 

  • Cena za tento webhosting je viac než prijateľná – mesačne vás bude stáť 1,25 € bez DPH. 

NoLimit Extra

NoLimit Extra je webhosting vytvorený pre náročnejších klientov. Ponúka vyšší výkon procesorov, viac priestoru na databázy (2 GB) a e-maily (10 GB s možnosťou navýšenia na 110 GB), denné zálohovanie a obnovu zálohy zadarmo či napríklad HTTPS na doméne v cene hostingu. Takisto pri ňom máte záruku, že ak dôjde k výpadku na viac ako 5 minút za mesiac, za ďalší mesiac prevádzky neplatíte. 

  • Aj pri vyššom balíčku je cena stále príjemná. Za extra výhody zaplatíte mesačne 3,90 € bez DPH.

Zákaznícka podpora

Pri riešení akýchkoľvek problémov máte k dispozícii 24 hodinovú zákaznícku linku. Riešenie však môžete nájsť aj na stránke v sekcii „Návody“, kde stačí položiť otázku a počkať na odpoveď. Odpoveď môžete hľadať i v otázkach publikovaných v minulosti.

3. Bluehost

Bluehost je celosvetovo pôsobiaca spoločnosť, ktorá sa zameriava najmä na stránky bežiace na WordPresse. Je to ideálna voľba, ak si chcete vytvoriť WordPress stránku alebo e-shop od základov, nepotrebujete doménu so slovenskou koncovkou a nevadí vám komunikácia v angličtine. 

WordPress hosting od Bluehost zaručuje rýchle načítavanie stránok, prijateľné používateľské prostredie, pokročilé zabezpečenie a dokonca aj možnosť integrácie sociálnych sietí. Hodí sa najmä pre menšie a stredné firmy či freelancerov, ktorí si chcú vytvoriť svoje portfólio. 

Čo zahŕňa webhosting a aká je jeho cena?

Bluehost ponúka 3 základné hostingové balíky: WordPress Hosting, WP Pro a Ecommerce. Každý z nich sa však delí do ďalších menších balíčkov, ktoré sa líšia zahrnutými službami aj cenou. 

Vo väčšine však nechýba automatická inštalácia WordPressu po objednaní hostingu, pravidelná aktualizácia, SSL certifikát zadarmo, neobmedzený prenos dát a doména na jeden rok zadarmo. 

  • Za základný balíček WordPress Hostingu zaplatíte mesačne 2,68 € bez DPH, WP Pro hosting začína na 16,68 € bez DPH a Ecommerce balíček vás bude stáť na mesiac minimálne 25,54 € bez DPH. 

Zákaznícka podpora

Zákaznícka podpora je u Bluehost na veľmi vysokej úrovni. Môžete ich kontaktovať prostredníctvom online chatu priamo na stránke alebo zavolaním na medzinárodnú infolinku. Nezabudnite však, že celá komunikácia prebieha v angličtine

Súvisiace články

7 tipov, kde nájsť online kurzy zadarmo

Online kurzy sú skvelou možnosťou, ako sa vzdelávať odkiaľkoľvek – aj z pohodlia vášho domova. Vo Firmárni vieme, že na začiatku podnikania vie množstvo výdavkov prekvapiť a každé ušetrené euro pomôže. Preto sme pre vás vyhľadali kurzy, ktoré sú zadarmo.

7. jún, 2021
Kurzy a seminare - Firmaren

Online kurzy sú skvelou možnosťou, ako sa vzdelávať odkiaľkoľvek – aj z pohodlia vášho domova. Vo Firmárni vieme, že na začiatku podnikania vie množstvo výdavkov prekvapiť a každé ušetrené euro pomôže. Preto sme pre vás vyhľadali kurzy, ktoré sú zadarmo.

7. jún, 2021

Ako zarobiť na blogu? Tu je návod ako začať blogovať a zarábať

Písať a zarábať. Blogovanie je dnes veľmi populárne a aj keď jeho cieľom pôvodne neboli peniaze, mnohí úspešní blogeri dnes robia to, čo ich naozaj baví a ešte z toho aj pohodlne žijú. Chceš sa k nim pridať? Prečítaj si, ako na to.

13. dec, 2015
Ako zarobiť na blogu?

Písať a zarábať. Blogovanie je dnes veľmi populárne a aj keď jeho cieľom pôvodne neboli peniaze, mnohí úspešní blogeri dnes robia to, čo ich naozaj baví a ešte z toho aj pohodlne žijú. Chceš sa k nim pridať? Prečítaj si, ako na to.

13. dec, 2015

Naštartujte sa: 9 inšpiratívnych kníh pre podnikateľov

Urobili sme malý prieskum medzi našimi klientmi a opýtali sme sa ich, čo čítali počas pandémie. Z toho sme pre vás vybrali top 9 kníh, v ktorých môžete nájsť motiváciu na rozbeh vášho biznisu.

28. apr, 2021
Motivačné knihy o podnikaní

Urobili sme malý prieskum medzi našimi klientmi a opýtali sme sa ich, čo čítali počas pandémie. Z toho sme pre vás vybrali top 9 kníh, v ktorých môžete nájsť motiváciu na rozbeh vášho biznisu.

28. apr, 2021

Založenie SRO v roku 2024. Pozrite si 8 najčastejších otázok

Musím vkladať základné imanie eseročky do banky? Potrebujem nový občiansky preukaz s čipom? Môžem si založiť SRO ak mám dlhy? A oplatí sa mi viac živnosť alebo SRO?
Denne do Firmárne dostávame desiatky otázok týkajúcich sa založenia eseročky. Vybrali sme pre vás tie najčastejšie a pridali naše odpovede. Aktualizované 4. marca 2024.

19. jan, 2024
Založenie sro v roku 2018

Musím vkladať základné imanie eseročky do banky? Potrebujem nový občiansky preukaz s čipom? Môžem si založiť SRO ak mám dlhy? A oplatí sa mi viac živnosť alebo SRO?
Denne do Firmárne dostávame desiatky otázok týkajúcich sa založenia eseročky. Vybrali sme pre vás tie najčastejšie a pridali naše odpovede. Aktualizované 4. marca 2024.

19. jan, 2024